петък, 13 януари 2012 г.

GRI пуска три нови преведени ресурси за отчитащите се организации

Повече организации по целия свят вече могат да докладват изпълнението на устойчивостта си на родния си език, благодарение на три нови преведени ресурси за отчитане. The Financial Services Sector Supplement е вече достъпен на италиански, а The Food Processing Sector Supplement е достъпен на португалски. Преводите попдпомагат увеличаване на усвояването на отчетите за КСО и подкрепят инициятивата на GRI за подобряване на комуникацията, което също така подпомага мисията им за по-добро отчитане.

Повече фирми си назначават водеща роля на корпоративна социална отговорност

Делът на фирми с водеща роля на КСО е нараснал на 62% спрямо 42% от 2010 година, според проучване на Corporate Responsibility Magazine, данните показват че ангажираността за корпоративна отговорност на главно ниво се увеличава, като 66% от главните изпълнителни директори предвождат КО инициатива през последната година. Проучването също така констатира, че 77% от компаниите очакват да разширят своите КО програми през следващите три години, но само 60% от организациите са посветили бюджети на това.


ОПЕК (производство на петрол) с най-голям ръст за последните години

Износът на петрол на Организацията на Страните Износителки на Петрол (ОПЕК) се повиши през декември до ниво, най-високо от октомври 2008г. Според проучването, ОПЕК, който е доставя 1/3 от петрола в света, произвежда повече от целените 30 милиона барела дневно, станало ясно през среща на 14 декември, като цена от над 100 долара на барел стимулира частични прекратявания на доставките.

Соларна ферма, осигуряваща енергия на 60 хиляди души в Индия

Бързо увеличаващото се население на Индия е още една малка причина за увеличаването на енергийната сигурност с изграждането на нова соларна ферма близо до Джодхпур в провинцията Раджастан. Големия производител на соларни системи, Mahindra Solar One, е бил възложен да направи тази слънчева електроцентрала, която ще бъде най-модерната и най-електропроизводителна в цяла Индия. Чрез тази 5mW електроенергия от централата, Индия ще цели да постигне едно чисто енергийно бъдеще, като същевременно примамва чуждестранни инвестиции в соларно-термичните и фотоволтаични проекти.